Електрическата камина - модерната камина


на: 24 July 2010 в: Камини

Електрическата камина - модерната камина

Хората отдавна използват камините, за да се справят с по-студения климат, който зимата донася. Камините на дърва и газ са сред най-разпространените, поради лесно достъпните горивни материали. Едва след като се разбират техните проблеми и неудобства е създадена и електрическата камина. Електрическите камини са в състояние да отговорят на тези недостатъци или проблеми, които идват с използване на камини на дърва или газ.

 

Електрическите камини са невероятни заместители на камините на дърва или газ. Те са по-достъпни, лесни за инсталиране и притежават същите декоративи функции. Благодарение на електричеството, което се използва не е необходимо да се набавят необходимите горивни материали като дърва, газ и др, а също и пространствата около тях се запазват много по-чисти.

 

Електрическите камини се предлагат с различни дизайни и облицовки, а собствениците им са свободни да избират място за техния монтаж. Дали ще се намират в ъгъла или ще са прикрепени към стената, собственика избира, защото електрическите камини са с различни размери, има и малки, има и големи. Камина на електричество може да произвежда топлинна енергия до 5 000 BTU, а настройката на температурата може да се контролира чрез дистанционно управление.

 

Изборът на електрическа камина до голяма степен зависи от облицовката, която собственика й иска да използва. Рамката на електрическата камина е един от основните елементи в камината. Тя също така притежава и декоративни функции и придава на камината по-естествен изглед. Различните фирми предлагат много разновидности на рамки за електрически камини, от които може да изберете тази, която най-много приляга на вашия стил.